FAQ

Wat kost de aanschaf van airconditioning?

Dat hangt af van het type unit, de capaciteit en het merk. U heeft al een Airco vanaf €1.685,00 incl. BTW en standaard montage.

Moet ik onderhoud laten uitvoeren en wat kost dit?

Voor het goed blijven functioneren van uw airconditioning adviseren wij om jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren. Bij een onderhoudsbeurt wordt uw airconditioning gereinigd en gecontroleerd op juist functioneren. Wij hebben 2 onderhoudsabonnementen; het standaard onderhoudsabonnement voor €125,00 per jaar of het All-in onderhoudsabonnement voor €275,00 per jaar.

Maakt een airco veel lawaai?

Zowel de binnen- als buitenunits die wij leveren zijn de stilste airco’s die er zijn. Let bij vergelijking daarom ook altijd goed op de opgegeven dB’s (specificatie in offertes of brochures). Een toename van 6 dB betekent namelijk een verdubbeling van het geluid.

Alle buitenunits die wij leveren zijn voorzien van stille inverter compressor(en). Wij leveren buitenunits met een maximale geluidsdruk van 47 dB. Door de unit in ‘silent mode’ te gebruiken bedraagt de maximale geluidsdruk zelfs nog maar 40 dB. Dit komt overeen met het geluid in een stille woonwijk of van een moderne koelkast. Hierdoor veroorzaakt u geen geluidsoverlast voor uzelf of uw buren.

De binnenunits leveren op het laagste toerental een geluidsdruk van 21 dB. Ze zijn zo stil dat u de airco gerust ‘s nachts in de slaapkamer aan kunt laten staan zonder dat dit hinderlijk is.

Kan een airco ook verwarmen?

Ja, alle airco’s die wij leveren zijn standaard uitgevoerd met een warmtepomp en kunnen dus verwarmen. Met uw airco kunt u zelfs zeer voordelig verwarmen, omdat het rendement op circa 400% ligt. Voor één kW elektriciteit levert de airco dus vier kW aan warmte.

Verbruikt een airco veel stroom?

Nee, wij leveren al airco’s die tijdens het koelen maximaal 350 Watt per uur gebruiken. Omdat al onze airco’s voorzien zijn van een toerengeregelde inverter compressor(en) regelen deze zelf het koelvermogen terug als de ruimte (bijna) op temperatuur is. Hiermee neemt ook het stroomverbruik af.

Een kW elektriciteit kost gemiddeld €0,22. Hierdoor zal uw airco, wanneer deze op vol vermogen draait, nog geen €0,08 per uur kosten. Als de ruimte (bijna) op temperatuur is regelt de airco zijn vermogen terug waardoor het stroomverbruik nog verder omlaag gaat.

Tijdens het verwarmen verbruiken airco’s iets meer stroom. Bij de kleinste unit is dit 450 Watt. Ook bij verwarmen zijn de kosten overigens nog geen €0,10 per uur.